De beurskoersen kunnen volgens Byron Wien heel jaar blijven stijgen, dit ondanks de grote progressie die tijdens het eerste kwartaal al werd geboekt. Naarmate de koersen verder oplopen, gaan steeds meer beleggers terugkeren naar de beurs. Vastrentende waarden brengen momenteel namelijk niets meer op.

Een aantal factoren gaan het sentiment in positieve zin stimuleren, zoals een verbetering van de economische omstandigheden. Daarnaast gaan veel bedrijven furore maken met hun dividenduitkering, zoals Apple enkele weken geleden al heeft gedaan.

Apple als gangmaker

Volgens Wien zal Apple als gangmaker van de volgende fase van de hausse fungeren. Hij ziet de Standard & Poor's Index doorstijgen richting 1500 punten. Daardoor zou de koers-winstverhouding van de bedrijven opgenomen stijgen tot ongeveer 15 of zelfs iets meer.

Wien stelt vast dat de pessimistische stemming van de afgelopen weken is omgeslagen in optimisme en die trend zal zich in de loop van de komende weken verder doorzetten. Veel beleggers staan te popelen om hun posities in aandelen uit te breiden en dat zal de volgende fase van de huidige hausse schragen. Of de koers van Apple zal blijven stijgen, zei Wien niet.

De beurskoersen kunnen volgens Byron Wien heel jaar blijven stijgen, dit ondanks de grote progressie die tijdens het eerste kwartaal al werd geboekt. Naarmate de koersen verder oplopen, gaan steeds meer beleggers terugkeren naar de beurs. Vastrentende waarden brengen momenteel namelijk niets meer op. Een aantal factoren gaan het sentiment in positieve zin stimuleren, zoals een verbetering van de economische omstandigheden. Daarnaast gaan veel bedrijven furore maken met hun dividenduitkering, zoals Apple enkele weken geleden al heeft gedaan. Apple als gangmaker Volgens Wien zal Apple als gangmaker van de volgende fase van de hausse fungeren. Hij ziet de Standard & Poor's Index doorstijgen richting 1500 punten. Daardoor zou de koers-winstverhouding van de bedrijven opgenomen stijgen tot ongeveer 15 of zelfs iets meer. Wien stelt vast dat de pessimistische stemming van de afgelopen weken is omgeslagen in optimisme en die trend zal zich in de loop van de komende weken verder doorzetten. Veel beleggers staan te popelen om hun posities in aandelen uit te breiden en dat zal de volgende fase van de huidige hausse schragen. Of de koers van Apple zal blijven stijgen, zei Wien niet.