De meeste analisten verwachten, zeker niet wat Europa betreft, een fors herstel op korte termijn. Citigroup rekent op een verdere correctie van de beurskoersen vanaf de huidige niveaus met nog ongeveer 20%.

Er zijn nog andere crisissen geweest - Noord-Europa in 1992, Zuid-Oost Azië en Zuid-Korea in 1997 - maar de Griekse crisis is toch de ergste van allemaal en zal niet zonder gevolgen blijven voor de beurskoersen.

Tsutomu Fujita, analist bij Citigroup, merkt op dat de beurskoersen vanaf het dieptepunt bereikt in maart 2009 veel te fors waren gestegen. Over een periode van 13 maanden was er sprake van een stijging met 79,90% en dat was bepaald overdreven.

De meeste analisten verwachten, zeker niet wat Europa betreft, een fors herstel op korte termijn. Citigroup rekent op een verdere correctie van de beurskoersen vanaf de huidige niveaus met nog ongeveer 20%. Er zijn nog andere crisissen geweest - Noord-Europa in 1992, Zuid-Oost Azië en Zuid-Korea in 1997 - maar de Griekse crisis is toch de ergste van allemaal en zal niet zonder gevolgen blijven voor de beurskoersen. Tsutomu Fujita, analist bij Citigroup, merkt op dat de beurskoersen vanaf het dieptepunt bereikt in maart 2009 veel te fors waren gestegen. Over een periode van 13 maanden was er sprake van een stijging met 79,90% en dat was bepaald overdreven.