Binnen de index waren er echter wel forse verschuivingen. Unilever behoorde tot de verliezers met 3,6%.

Ook andere rustige beleggersaandelen moesten inleveren al op niet op basis van het verhaal van Unilever.

Verder gingen de mijnbouwaandelen en sommige financiële instellingen de afgelopen week in prijs terug.

Maar bij de winnaars zaten ook financiële instellingen. ING steeg met meer dan 4%. Wat ook opviel was de stijging van de Spaanse aandelen.

De Spaanse aandelen index steeg met meer dan 2%. Dit kwam vooral door de weergekeerde politieke "rust" in Italië waardoor met name bankaandelen stegen.

De redenatie was dat als Italië politiek overeind blijft een eurocrisis achter de horizon lijkt te verdwijnen. En juist banken hebben hun problemen als er weer een eurocrisis komt.

Binnen de index waren er echter wel forse verschuivingen. Unilever behoorde tot de verliezers met 3,6%. Ook andere rustige beleggersaandelen moesten inleveren al op niet op basis van het verhaal van Unilever. Verder gingen de mijnbouwaandelen en sommige financiële instellingen de afgelopen week in prijs terug. Maar bij de winnaars zaten ook financiële instellingen. ING steeg met meer dan 4%. Wat ook opviel was de stijging van de Spaanse aandelen. De Spaanse aandelen index steeg met meer dan 2%. Dit kwam vooral door de weergekeerde politieke "rust" in Italië waardoor met name bankaandelen stegen. De redenatie was dat als Italië politiek overeind blijft een eurocrisis achter de horizon lijkt te verdwijnen. En juist banken hebben hun problemen als er weer een eurocrisis komt.