Een stijgende steun-lijn is neerwaarts afgebroken en vandaag veert de beursgraadmeter op vanaf een glijdende stop loss grens.

Deze stop loss grens wordt berekend op basis van de beweeglijkheid van de index over de afgelopen 20 handelsdagen.

Enerzijds betekent de actuele situatie in de Europese beurzen dat er nog ruimte is voor herstel, maar tegelijk wordt ook duidelijk dat er weinig voor nodig is om een grotere correctiefase te starten.

Feitelijk mogen de beurskoersen niet lager noteren dan de dieptepunten vorige week.

Beleggers zoeken opnieuw veiligheid

Vorige week werd de glijdende volatility stop loss in de S&P 500 index aangeraakt gelijk een auto die in de vangrail beland. Er is nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers enige schade ontstaan in de beeldvorming omtrent de toekomstige kansen om verder vooruit te komen.

De technische conditie komt overeen met die van begin april dit jaar en de grafiek vertelt hoe het Wall Street daarna verging. Desondanks is er een gerede kans dat de pullback-beweging wordt opgevangen om en nabij de top rond 1419.

Aanwijzingen voor de toekomstige kansen kunnen worden afgeleid door een blik te werpen op de koersontwikkelingen in de bedrijfssectoren.

Vorige week zochten beleggers hun heil in de 'Health Care'-sector en voeding- en dranksector. Deze twee sectoren verloren samen met de Amerikaanse utilitysector het minst.

De topvormingskenmerken in de DJ Stoxx 600 Basic Resources zijn een hint richting een meer defensieve houding onder beleggers. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen visie, maar een constatering.

Een stijgende steun-lijn is neerwaarts afgebroken en vandaag veert de beursgraadmeter op vanaf een glijdende stop loss grens. Deze stop loss grens wordt berekend op basis van de beweeglijkheid van de index over de afgelopen 20 handelsdagen. Enerzijds betekent de actuele situatie in de Europese beurzen dat er nog ruimte is voor herstel, maar tegelijk wordt ook duidelijk dat er weinig voor nodig is om een grotere correctiefase te starten. Feitelijk mogen de beurskoersen niet lager noteren dan de dieptepunten vorige week. Beleggers zoeken opnieuw veiligheidVorige week werd de glijdende volatility stop loss in de S&P 500 index aangeraakt gelijk een auto die in de vangrail beland. Er is nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers enige schade ontstaan in de beeldvorming omtrent de toekomstige kansen om verder vooruit te komen. De technische conditie komt overeen met die van begin april dit jaar en de grafiek vertelt hoe het Wall Street daarna verging. Desondanks is er een gerede kans dat de pullback-beweging wordt opgevangen om en nabij de top rond 1419. Aanwijzingen voor de toekomstige kansen kunnen worden afgeleid door een blik te werpen op de koersontwikkelingen in de bedrijfssectoren. Vorige week zochten beleggers hun heil in de 'Health Care'-sector en voeding- en dranksector. Deze twee sectoren verloren samen met de Amerikaanse utilitysector het minst. De topvormingskenmerken in de DJ Stoxx 600 Basic Resources zijn een hint richting een meer defensieve houding onder beleggers. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen visie, maar een constatering.