Jeffrey Kleintop, chef marktstrategie bij LPL Financial, is echter van mening dat het niet zo makkelijk zal zijn om die trend verder te zetten. Hij verwacht met name minder goede resultaten van de distributeurs en van de kleinere banken.

Het probleem is volgens Kleintop dat de economie weliswaar niet langer verslechtert, maar dat er ook geen signalen zijn die in de richting van een verbetering wijzen. Het is nochtans dit soort signalen dat de beurs nodig heeft.

Daarom wordt met bijzondere aandacht uitgekeken naar de halfjaarlijkse verklaring die FED-voorzitter Ben Bernanke voor het Congres gaat afleggen. Van Bernanke wordt op de eerste plaats een economische visie verwacht.

Naarmate de tijd verstrijkt, willen de beleggers echter ook weten hoe de Amerikaanse overheid de overheidssteun die in de economie en in de banksector werd gepompt geleidelijk aan wil terugtrekken.

Jeffrey Kleintop, chef marktstrategie bij LPL Financial, is echter van mening dat het niet zo makkelijk zal zijn om die trend verder te zetten. Hij verwacht met name minder goede resultaten van de distributeurs en van de kleinere banken. Het probleem is volgens Kleintop dat de economie weliswaar niet langer verslechtert, maar dat er ook geen signalen zijn die in de richting van een verbetering wijzen. Het is nochtans dit soort signalen dat de beurs nodig heeft. Daarom wordt met bijzondere aandacht uitgekeken naar de halfjaarlijkse verklaring die FED-voorzitter Ben Bernanke voor het Congres gaat afleggen. Van Bernanke wordt op de eerste plaats een economische visie verwacht. Naarmate de tijd verstrijkt, willen de beleggers echter ook weten hoe de Amerikaanse overheid de overheidssteun die in de economie en in de banksector werd gepompt geleidelijk aan wil terugtrekken.