ABN Amro: "Vanuit een situatie van strikte risicobewaking hebben wij in ons beleggingsadvies de teugels stap voor stap laten vieren en de ruimte genomen om in te spelen op de kansen die zich op de financiële markten voordoen. Voor aandelen is het advies van neutraal naar overwogen gegaan en voor vastgoedbeleggingen van onderwogen naar neutraal."

Hoe gaat de rally verder? Zijn de heftige koersuitslagen in Shanghai een voorbode van wat ons nu te wachten staat of treedt er een fase van lichte vermoeidheid op?

ABN Amro: "Een verschillend marktbeeld vraagt van de actieve belegger een verschil in strategie. Heftige koersbewegingen kunnen uitstekend bespeeld worden met indexcertificaten. Een rustigere beurs vraagt in de regel om een goede aandelenselectie. Onze analisten houden op dit moment rekening met een aandelenbeurs die in een wat die in een wat rustiger vaarwater komt. Naar hun oordeel wordt het dus aandacht voor de aandelenselectie. Zij zetten met het thema "weinig geliefd, weinig gekocht" hun kanskaart op de financiële sector."

ABN Amro: "Vanuit een situatie van strikte risicobewaking hebben wij in ons beleggingsadvies de teugels stap voor stap laten vieren en de ruimte genomen om in te spelen op de kansen die zich op de financiële markten voordoen. Voor aandelen is het advies van neutraal naar overwogen gegaan en voor vastgoedbeleggingen van onderwogen naar neutraal." Hoe gaat de rally verder? Zijn de heftige koersuitslagen in Shanghai een voorbode van wat ons nu te wachten staat of treedt er een fase van lichte vermoeidheid op? ABN Amro: "Een verschillend marktbeeld vraagt van de actieve belegger een verschil in strategie. Heftige koersbewegingen kunnen uitstekend bespeeld worden met indexcertificaten. Een rustigere beurs vraagt in de regel om een goede aandelenselectie. Onze analisten houden op dit moment rekening met een aandelenbeurs die in een wat die in een wat rustiger vaarwater komt. Naar hun oordeel wordt het dus aandacht voor de aandelenselectie. Zij zetten met het thema "weinig geliefd, weinig gekocht" hun kanskaart op de financiële sector."