De beleggers beseffen maar al te goed dat de onrust nu de deur van Saoedi-Arabië heeft bereikt. Wanneer dit land in vuur en vlam komt te staan, kan de oliebevoorrading naar het westen in gevaar komen.

De Dubai Financial Market Index sloot zondag 3,66% lager, waarbij projectontwikkelaar Emaar Properties een daling met 4,73% liet optekenen. De benchmark index in Koeweit verloor 2,52%.

Daarmee noteert de beurs van Koeweit al 8% onder het niveau van 1 januari. In een rapport dat zondag werd opgesteld, verklaarde Nomura dat de crisis in het Midden-Oosten in een heel nieuwe fase is beland. De kansen op een escalatie van de onrust worden steeds groter.

De beleggers beseffen maar al te goed dat de onrust nu de deur van Saoedi-Arabië heeft bereikt. Wanneer dit land in vuur en vlam komt te staan, kan de oliebevoorrading naar het westen in gevaar komen. De Dubai Financial Market Index sloot zondag 3,66% lager, waarbij projectontwikkelaar Emaar Properties een daling met 4,73% liet optekenen. De benchmark index in Koeweit verloor 2,52%. Daarmee noteert de beurs van Koeweit al 8% onder het niveau van 1 januari. In een rapport dat zondag werd opgesteld, verklaarde Nomura dat de crisis in het Midden-Oosten in een heel nieuwe fase is beland. De kansen op een escalatie van de onrust worden steeds groter.