Terugblikkend op dit jaar stelt Gijsels vast dat de beurskoersen zowel in de Verenigde Staten als in Europa grotendeels stabiel zijn gebleven. Reden is dat er een strijd woedde tussen top down en bottom, strijd die nog altijd niet is beslecht.

Het resultatenseizoen was bijzonder sterk, met 77% van de bedrijven die beter deden dan verwacht. Dat hoeft volgens Gijsels niet te verbazen, want de verwachtingen waren eerder bescheiden.

Toch moeten ook de bears toegeven dat niet alleen kostenbesparingen de reden waren voor de winstgroei. Ook de omzetten verbeterden, wat als een positief signaal mag geïnterpreteerd worden.

Alles draait echter om de vraag of we al dan niet een double dip recessie gaan krijgen. In de afgelopen weken werd slecht nieuws een beetje genegeerd, wat te maken had met de verwachting dat zo'n slecht nieuws de kansen vergrootte dat de markt met meer liquiditeiten overspoeld zouden worden.

Terugblikkend op dit jaar stelt Gijsels vast dat de beurskoersen zowel in de Verenigde Staten als in Europa grotendeels stabiel zijn gebleven. Reden is dat er een strijd woedde tussen top down en bottom, strijd die nog altijd niet is beslecht. Het resultatenseizoen was bijzonder sterk, met 77% van de bedrijven die beter deden dan verwacht. Dat hoeft volgens Gijsels niet te verbazen, want de verwachtingen waren eerder bescheiden. Toch moeten ook de bears toegeven dat niet alleen kostenbesparingen de reden waren voor de winstgroei. Ook de omzetten verbeterden, wat als een positief signaal mag geïnterpreteerd worden. Alles draait echter om de vraag of we al dan niet een double dip recessie gaan krijgen. In de afgelopen weken werd slecht nieuws een beetje genegeerd, wat te maken had met de verwachting dat zo'n slecht nieuws de kansen vergrootte dat de markt met meer liquiditeiten overspoeld zouden worden.