De centrale bankier der centrale bankiers waarschuwt dat de beurzen opnieuw blijk geven van irrationele overwaardering en die situatie kan niet blijven duren. De beleggers moeten zich volgens Caruana klaarmaken voor een mogelijke financiële crisis, iets wat nu nog niet het geval is.

Het heikele punt is dat de centrale banken op een bepaald moment de rente opnieuw zullen verhogen en dat kan een grote schokgolf door de financiële markten jagen. De huidige stemming kan best als euforisch beschreven worden en die gemoedsstemming stemt niet overeen met de economische realiteit.

De centrale bankier der centrale bankiers waarschuwt dat de beurzen opnieuw blijk geven van irrationele overwaardering en die situatie kan niet blijven duren. De beleggers moeten zich volgens Caruana klaarmaken voor een mogelijke financiële crisis, iets wat nu nog niet het geval is. Het heikele punt is dat de centrale banken op een bepaald moment de rente opnieuw zullen verhogen en dat kan een grote schokgolf door de financiële markten jagen. De huidige stemming kan best als euforisch beschreven worden en die gemoedsstemming stemt niet overeen met de economische realiteit.