Regionaal is er een voorkeur voor de eurozone en de opkomende Aziatische landen ten opzichte van de Verenigde Staten. De focus op deze cyclische aandelen wordt versterkt door een overweging in grondstoffen met het accent op industriële en edele metalen, waaraan ook olie als indekking tegen geopolitiek risico wordt toegevoegd.

Tenslotte staat ING eerder neutraal ten aanzien van de overheidsleningen, met een voorkeur voor de staatsobligaties uit de Europese periferie eerder dan degene van de harde kern. "Ook verkiezen wij groeilandschulden in lokale valuta, ten aanzien van de schulden in een "solide" munt om zo van een extra rendement te kunnen genieten. Daarnaast geven we ook de voorkeur aan 'investment grade' bedrijfsobligaties die interessante risicopremies blijven bieden, met het oog op de kwaliteit van hun balans en hun lage default rates,"aldus Thierry Masset.

Regionaal is er een voorkeur voor de eurozone en de opkomende Aziatische landen ten opzichte van de Verenigde Staten. De focus op deze cyclische aandelen wordt versterkt door een overweging in grondstoffen met het accent op industriële en edele metalen, waaraan ook olie als indekking tegen geopolitiek risico wordt toegevoegd. Tenslotte staat ING eerder neutraal ten aanzien van de overheidsleningen, met een voorkeur voor de staatsobligaties uit de Europese periferie eerder dan degene van de harde kern. "Ook verkiezen wij groeilandschulden in lokale valuta, ten aanzien van de schulden in een "solide" munt om zo van een extra rendement te kunnen genieten. Daarnaast geven we ook de voorkeur aan 'investment grade' bedrijfsobligaties die interessante risicopremies blijven bieden, met het oog op de kwaliteit van hun balans en hun lage default rates,"aldus Thierry Masset.