Hij gaat uit van een scenario waarbij in de komende jaren de schulden van de overheden geleidelijk aan gaan overgeheveld worden naar de centrale banken. Zulauf adviseert om minstens de helft van de obligaties in bezit nu al te verkopen. De resterende helft kan worden afgebouwd wanneer de koersen weer aantrekken.

In de strategie van Zulauf zijn staatsobligaties op de huidige koersniveaus duidelijk overgewaardeerd, de reële return is momenteel negatief. In normale omstandigheden moet het rendement op staatsobligaties minstens overeenstemmen met de groei van het BBP en dat is nu niet het geval.

Hij gaat uit van een scenario waarbij in de komende jaren de schulden van de overheden geleidelijk aan gaan overgeheveld worden naar de centrale banken. Zulauf adviseert om minstens de helft van de obligaties in bezit nu al te verkopen. De resterende helft kan worden afgebouwd wanneer de koersen weer aantrekken. In de strategie van Zulauf zijn staatsobligaties op de huidige koersniveaus duidelijk overgewaardeerd, de reële return is momenteel negatief. In normale omstandigheden moet het rendement op staatsobligaties minstens overeenstemmen met de groei van het BBP en dat is nu niet het geval.