Dat is alleszins de mening van Brad Jones, strateeg van Deutsche Bank AG. Jones wijst er op dat de emerging markets nu aan koers-winstverhoudingen van minder dan 10 noteren, tegenover een historisch gemiddelde van 12,10.

Jones houdt daarbij ook rekening met de lage rentevoeten in de Verenigde Staten. Daardoor bieden vastrentende beleggingen geen alternatief, zodat er toch weer naar aandelen wordt gekeken.

De MSCI Emerging Markets Index is dit jaar al met 6,60% gedaald, waardoor een deel van de rally met 75% van vorig jaar werd prijsgegeven.

De huidige waarderingen voor de groeimarkten zijn volgens Jones de laagste sinds de crisis van 1998 toen Rusland er niet in slaagde om zijn schulden terug te betalen.

Dat is alleszins de mening van Brad Jones, strateeg van Deutsche Bank AG. Jones wijst er op dat de emerging markets nu aan koers-winstverhoudingen van minder dan 10 noteren, tegenover een historisch gemiddelde van 12,10. Jones houdt daarbij ook rekening met de lage rentevoeten in de Verenigde Staten. Daardoor bieden vastrentende beleggingen geen alternatief, zodat er toch weer naar aandelen wordt gekeken. De MSCI Emerging Markets Index is dit jaar al met 6,60% gedaald, waardoor een deel van de rally met 75% van vorig jaar werd prijsgegeven. De huidige waarderingen voor de groeimarkten zijn volgens Jones de laagste sinds de crisis van 1998 toen Rusland er niet in slaagde om zijn schulden terug te betalen.