De koers van Nokia ging opnieuw zwaar onderuit, het aandeel verloor zowat 15% in reactie op het nieuws dat het bedrijf opnieuw 10.000 jobs gaat schrappen.

In Brussel kon de BEL 20 een winst van zowat een half procent vasthouden, met KBC als meest opvallende stijger.

Financiële markten reageren niet al te hard op downgrades

Vermits de lening bij de totale schuld van Spanje wordt geteld, bestond er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis een duidelijk risico dat er downgrades zouden volgen. Dat is nu dus gebeurd.

We bevinden ons in een wait and see mode

Toch reageert de markt niet al te hard. Dit betekent dat we duidelijk in een wait and see mode zijn en we de verkiezingen in Griekenland afwachten. Dat is een behoorlijk binaire oefening.

Als de austerity partijen winnen kan de markt even opgelucht adem halen. Anders neemt de onzekerheid nog toe. Afwachten dus...

De koers van Nokia ging opnieuw zwaar onderuit, het aandeel verloor zowat 15% in reactie op het nieuws dat het bedrijf opnieuw 10.000 jobs gaat schrappen. In Brussel kon de BEL 20 een winst van zowat een half procent vasthouden, met KBC als meest opvallende stijger. Financiële markten reageren niet al te hard op downgrades Vermits de lening bij de totale schuld van Spanje wordt geteld, bestond er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis een duidelijk risico dat er downgrades zouden volgen. Dat is nu dus gebeurd. We bevinden ons in een wait and see mode Toch reageert de markt niet al te hard. Dit betekent dat we duidelijk in een wait and see mode zijn en we de verkiezingen in Griekenland afwachten. Dat is een behoorlijk binaire oefening. Als de austerity partijen winnen kan de markt even opgelucht adem halen. Anders neemt de onzekerheid nog toe. Afwachten dus...