Daardoor zijn de reserves van het land teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2004 en bestaat de kans dat het land zijn obligatiehouders niet zal kunnen terugbetalen. De problemen van Venezuela met het goud zijn vergelijkbaar met die van de goudmijnabedrijven.

Op de piek in september 2011 bedroeg de marktwaarde van alle goudmijnbedrijven in de wereld samen bijna 500 miljard dollar. Sindsdien is die beurskapitalisatie echter meer dan gehalveerd, met een totaal verlies aan marktwaarde van 271 miljard dollar. De beurskoers van AngloGold Ashanti op Wall Street daalde bijvoorbeeld met meer dan 70%, maar dit aandeel kon gisteren in reactie op de stijging van de goudprijs bijna 9% hoger afklokken.

Daardoor zijn de reserves van het land teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2004 en bestaat de kans dat het land zijn obligatiehouders niet zal kunnen terugbetalen. De problemen van Venezuela met het goud zijn vergelijkbaar met die van de goudmijnabedrijven. Op de piek in september 2011 bedroeg de marktwaarde van alle goudmijnbedrijven in de wereld samen bijna 500 miljard dollar. Sindsdien is die beurskapitalisatie echter meer dan gehalveerd, met een totaal verlies aan marktwaarde van 271 miljard dollar. De beurskoers van AngloGold Ashanti op Wall Street daalde bijvoorbeeld met meer dan 70%, maar dit aandeel kon gisteren in reactie op de stijging van de goudprijs bijna 9% hoger afklokken.