Zo denkt 38% van de respondenten dat de beurs in de komende maanden verder zal stijgen, terwijl amper 20% een beursdaling verwacht.

Vooral de actieve beleggers zien weer heil in aandelen, want in deze groep anticipeert bijna de helft dat de beurshausse zich zal doorzetten.

Voor 45% van beleggers zal een beursbelegging in de komende 10 jaar jaarlijks minstens 5% opbrengen.

Het was al van april 2011 geleden dat de verwachtingen rond de potentiële beursreturns zo hoog lagen. Het is dan ook geen wonder dat de appetijt voor aandelenbeleggingen geleidelijk terugkomt.

Zo zegt liefst 27% van de ondervraagden dat het een goed moment is om te beleggen in risicovolle sectoren. De twijfelaars zijn weliswaar nog altijd in de meerderheid (38%), maar het was toch al bijna twee jaar geleden dat de durvers zo talrijk waren.

Voor beleggen in minder risicovolle sectoren is er minder twijfel: daar zijn de beleggers die het een goed moment vinden om in te stappen ruimschoots in de meerderheid, vergeleken met diegenen die dergelijke belegging momenteel mijden (31% t.o.v. 22%), en dat voor de tweede maand op rij.

Het vertrouwen in de eigen financiële toestand neemt ook toe. Zo stelt amper 31% van de ondervraagden in de komende maanden geen geld op overschot te zullen hebben om te beleggen of te sparen. We moeten al tot 2007 teruggaan om een even laag percentage te vinden.

Zo denkt 38% van de respondenten dat de beurs in de komende maanden verder zal stijgen, terwijl amper 20% een beursdaling verwacht. Vooral de actieve beleggers zien weer heil in aandelen, want in deze groep anticipeert bijna de helft dat de beurshausse zich zal doorzetten. Voor 45% van beleggers zal een beursbelegging in de komende 10 jaar jaarlijks minstens 5% opbrengen. Het was al van april 2011 geleden dat de verwachtingen rond de potentiële beursreturns zo hoog lagen. Het is dan ook geen wonder dat de appetijt voor aandelenbeleggingen geleidelijk terugkomt. Zo zegt liefst 27% van de ondervraagden dat het een goed moment is om te beleggen in risicovolle sectoren. De twijfelaars zijn weliswaar nog altijd in de meerderheid (38%), maar het was toch al bijna twee jaar geleden dat de durvers zo talrijk waren. Voor beleggen in minder risicovolle sectoren is er minder twijfel: daar zijn de beleggers die het een goed moment vinden om in te stappen ruimschoots in de meerderheid, vergeleken met diegenen die dergelijke belegging momenteel mijden (31% t.o.v. 22%), en dat voor de tweede maand op rij. Het vertrouwen in de eigen financiële toestand neemt ook toe. Zo stelt amper 31% van de ondervraagden in de komende maanden geen geld op overschot te zullen hebben om te beleggen of te sparen. We moeten al tot 2007 teruggaan om een even laag percentage te vinden.