Volgens sommige analisten zit een economische heropleving al minstens gedeeltelijk in de koersen verrekend. Aandelen uit de S&P 500 worden inmiddels gewaardeerd aan 14,60 de jaarwinst.

Dat is bijna het hoogste niveau sinds oktober van vorig jaar. Het tweede kwartaal maakte een einde aan een periode van zes kwartalen op rij van lagere koersen. Het was van 1970 geleden dat de koersen nog eens zes kwartalen op rij daalden.

De sterkste stijgers binnen de S&P 500 waren de banken en de andere financiële instellingen. De 80 banken, verzekeraars en beleggingsgroepen stegen gemiddeld met 35% tijdens het tweede kwartaal.

Daarmee waren de financials tevens de sterkst gestegen subindex binnen de S&P 500. Vanaf het dieptepunt voor de afgelopen 17 jaar op 6 maart zijn de financials gemiddeld met 97% gestegen.

Volgens sommige analisten zit een economische heropleving al minstens gedeeltelijk in de koersen verrekend. Aandelen uit de S&P 500 worden inmiddels gewaardeerd aan 14,60 de jaarwinst. Dat is bijna het hoogste niveau sinds oktober van vorig jaar. Het tweede kwartaal maakte een einde aan een periode van zes kwartalen op rij van lagere koersen. Het was van 1970 geleden dat de koersen nog eens zes kwartalen op rij daalden. De sterkste stijgers binnen de S&P 500 waren de banken en de andere financiële instellingen. De 80 banken, verzekeraars en beleggingsgroepen stegen gemiddeld met 35% tijdens het tweede kwartaal.Daarmee waren de financials tevens de sterkst gestegen subindex binnen de S&P 500. Vanaf het dieptepunt voor de afgelopen 17 jaar op 6 maart zijn de financials gemiddeld met 97% gestegen.