Shilling, die de correctie op de Amerikaanse vastgoedmarkt tijdig voorspelde, is van mening dat we binnen de 12 maanden een verkoopgolf mogen verwachten.

Die gaat er komen wanneer blijkt dat de maatregelen van de Amerikaanse centrale bank er niet slagen om de economische groei te stimuleren.

De Standard & Poor's 500 Index is sinds 2 juli met bijna 20% gestegen. 2 juli was de dag dat FED-voorzitter Ben Bernanke in een toespraak voor het eerst gewag maakte van een verdere verruiming van de monetaire politiek.

Shilling merkte op dat QE1 zijn doel heeft gemist en hij denkt niet dat QE2 het veel beter gaat doen. De economie is zwak en er is niet veel nodig om ze terug in een recessie te duwen. Tegen die achtergrond kan volgens Shilling alleen maar gesteld worden dat aandelen duur zijn.

Shilling, die de correctie op de Amerikaanse vastgoedmarkt tijdig voorspelde, is van mening dat we binnen de 12 maanden een verkoopgolf mogen verwachten. Die gaat er komen wanneer blijkt dat de maatregelen van de Amerikaanse centrale bank er niet slagen om de economische groei te stimuleren. De Standard & Poor's 500 Index is sinds 2 juli met bijna 20% gestegen. 2 juli was de dag dat FED-voorzitter Ben Bernanke in een toespraak voor het eerst gewag maakte van een verdere verruiming van de monetaire politiek. Shilling merkte op dat QE1 zijn doel heeft gemist en hij denkt niet dat QE2 het veel beter gaat doen. De economie is zwak en er is niet veel nodig om ze terug in een recessie te duwen. Tegen die achtergrond kan volgens Shilling alleen maar gesteld worden dat aandelen duur zijn.