Faber houdt echter nog een slag om de arm: de correctie in de beurskoersen kan beperkt in tijd en ruimte blijven wanneer de Amerikaanse centrale bank geld zal blijven drukken. Hij verwacht niettemin dat de S&P 500 vanaf de huidige niveaus een toontje lager zal moeten gaan zingen.

Een aantal factoren wijzen overduidelijk in die richting: het aantal nieuwe jaarpieken is gedaald, de verhandelde volumes op Wall Street zijn laag (iets wat overigens al geruime tijd het geval is) en de verkopen van aandelen door insiders hebben een nieuw recordniveau bereikt.

Chart ziet er allesbehalve denderend uit

Faber maakt zich vooral zorgen over het feit dat economiegevoelige aandelen als de mijnsector en de industriële goederen zo'n flauwe prestaties hebben geleverd. Bovendien ziet de chart van de S&P 500 er allesbehalve denderend uit, deze chart wijst in de richting van een correctie.

Er tekent zich op die chart namelijk een hoofd-en-schouder formatie af, wat meestal de voorbode van een correctie vormt. Met het oog op een komende correctie heeft Faber zijn positie in cash verder uitgebreid, terwijl hij een aantal aandelen uit zijn portefeuille heeft verkocht. Voor goud blijft Faber overigens nog steeds voorzichtig.

Faber houdt echter nog een slag om de arm: de correctie in de beurskoersen kan beperkt in tijd en ruimte blijven wanneer de Amerikaanse centrale bank geld zal blijven drukken. Hij verwacht niettemin dat de S&P 500 vanaf de huidige niveaus een toontje lager zal moeten gaan zingen. Een aantal factoren wijzen overduidelijk in die richting: het aantal nieuwe jaarpieken is gedaald, de verhandelde volumes op Wall Street zijn laag (iets wat overigens al geruime tijd het geval is) en de verkopen van aandelen door insiders hebben een nieuw recordniveau bereikt. Chart ziet er allesbehalve denderend uit Faber maakt zich vooral zorgen over het feit dat economiegevoelige aandelen als de mijnsector en de industriële goederen zo'n flauwe prestaties hebben geleverd. Bovendien ziet de chart van de S&P 500 er allesbehalve denderend uit, deze chart wijst in de richting van een correctie. Er tekent zich op die chart namelijk een hoofd-en-schouder formatie af, wat meestal de voorbode van een correctie vormt. Met het oog op een komende correctie heeft Faber zijn positie in cash verder uitgebreid, terwijl hij een aantal aandelen uit zijn portefeuille heeft verkocht. Voor goud blijft Faber overigens nog steeds voorzichtig.