De beurs op Wall Street kan dit jaar nog met 20% stijgen, aldus Birinyi, waarbij hij de S&P 500 ziet aantikken bij het niveau van 1600 punten. Een factor die de fondsbeheerder moed geeft, is het feit dat de koers van Berkshire Hathaway opnieuw is gestegen.

Dat betekent dat er geen sprake is van short covering of van frequency trading, het zijn echte kopers die echte aandelen kopen. Institutionele beleggers hebben namelijk geen belangstelling voor een aandeel als Berkshire Hathaway. Correcties blijven volgens Birinyi mogelijk, maar de algemene trend blijft stijgend.

De beurs op Wall Street kan dit jaar nog met 20% stijgen, aldus Birinyi, waarbij hij de S&P 500 ziet aantikken bij het niveau van 1600 punten. Een factor die de fondsbeheerder moed geeft, is het feit dat de koers van Berkshire Hathaway opnieuw is gestegen. Dat betekent dat er geen sprake is van short covering of van frequency trading, het zijn echte kopers die echte aandelen kopen. Institutionele beleggers hebben namelijk geen belangstelling voor een aandeel als Berkshire Hathaway. Correcties blijven volgens Birinyi mogelijk, maar de algemene trend blijft stijgend.