Het is volgens professor Stefan Duchateau te vroeg om nu reeds met zekerheid te stellen dat de Amerikaanse economie een hoger groeipad is ingeslagen.

Uit de laatste indicatoren blijkt zelfs eerder het tegendeel: de sterk sfeerbepalende ISM indicatoren wezen zowel in de industrie als de dienstensectoren op een vertraging van de groei, terwijl de beleidsbepalende werkgelegenheidscijfers eerder duiden op een koppig ingenestelde structurele werkloosheid, naar slecht Europees voorbeeld.

Enkel de bouwsector blijft wijzen op een herstel, maar dit herstel is nog te precair om het monetaire beleid van pad te laten veranderen.

Deze wijziging zou overigens pas ten vroegste voor dit najaar gepland zijn , maar het spookbeeld van verminderde stimulansen bij een economische ontwikkeling die nog te afhankelijk is van extreem lage rente, boezemt bij aandelenbeleggers de angst in op een onnodige groeivertraging die de bedrijfsresultaten negatief kan beïnvloeden.

Het is volgens professor Stefan Duchateau te vroeg om nu reeds met zekerheid te stellen dat de Amerikaanse economie een hoger groeipad is ingeslagen. Uit de laatste indicatoren blijkt zelfs eerder het tegendeel: de sterk sfeerbepalende ISM indicatoren wezen zowel in de industrie als de dienstensectoren op een vertraging van de groei, terwijl de beleidsbepalende werkgelegenheidscijfers eerder duiden op een koppig ingenestelde structurele werkloosheid, naar slecht Europees voorbeeld. Enkel de bouwsector blijft wijzen op een herstel, maar dit herstel is nog te precair om het monetaire beleid van pad te laten veranderen. Deze wijziging zou overigens pas ten vroegste voor dit najaar gepland zijn , maar het spookbeeld van verminderde stimulansen bij een economische ontwikkeling die nog te afhankelijk is van extreem lage rente, boezemt bij aandelenbeleggers de angst in op een onnodige groeivertraging die de bedrijfsresultaten negatief kan beïnvloeden.