Alistair Thompson van First State Investments is van mening dat de wereldeconomie wordt bedreigd door te hoge schulden bij zowel bedrijven als overheden.

Als gevolg van een economische terugval kunnen de beurskoersen opnieuw onder druk staan, met nieuwe post-crisis dieptepunten tot gevolg.

Alistair Thompson sluit een daling van de MSCI World Index met 34% vanaf de slotkoers van gisteren zodoende niet uit. Hij verwacht dat die daling binnen een tijdspanne van 18 maanden gaat plaatsvinden.

De overheden hebben de crisis proberen op te lossen door meer schulden aan te gaan, maar dat kan nooit meer dan een tijdelijke oplossing vormen.

Op een bepaald moment moeten die schulden afgelost worden. Het ontwaken zal volgens Thompson pijnlijk zijn, met forse koersdalingen op de beurzen tot gevolg.

De rijke landen zullen hun begrotingstekorten volgend jaar met gemiddeld 1,60% afbouwen en dat is het hoogste percentage sinds de OESO in 1970 statistieken is beginnen bij te houden.

Alistair Thompson van First State Investments is van mening dat de wereldeconomie wordt bedreigd door te hoge schulden bij zowel bedrijven als overheden. Als gevolg van een economische terugval kunnen de beurskoersen opnieuw onder druk staan, met nieuwe post-crisis dieptepunten tot gevolg. Alistair Thompson sluit een daling van de MSCI World Index met 34% vanaf de slotkoers van gisteren zodoende niet uit. Hij verwacht dat die daling binnen een tijdspanne van 18 maanden gaat plaatsvinden. De overheden hebben de crisis proberen op te lossen door meer schulden aan te gaan, maar dat kan nooit meer dan een tijdelijke oplossing vormen. Op een bepaald moment moeten die schulden afgelost worden. Het ontwaken zal volgens Thompson pijnlijk zijn, met forse koersdalingen op de beurzen tot gevolg. De rijke landen zullen hun begrotingstekorten volgend jaar met gemiddeld 1,60% afbouwen en dat is het hoogste percentage sinds de OESO in 1970 statistieken is beginnen bij te houden.