Maar het bedrijfsleven en de regering investeren in een beter verdeelde groei die zal leiden tot een grotere binnenlandse consumptie, zo merkt Carmignac op.

Een voorbeeld daarvan is het Foxconn-project (dit voorjaar voorwerp van kritiek op de loon- en leefomstandigheden in zijn fabrieken) om een grote fabriek te bouwen in Zengzhou, de hoofdstad van de provincie Henan.

Een ander voorbeeld is de voltooiing van een hogesnelheidslijn waarmee nu binnen 3 uur van Guangzhou naar Wuhan kan worden gereisd (voorheen 11 uur).

De ontwikkeling die daardoor in Wuhan op gang kon komen, komt tot uiting in de bouw van een winkelcentrum dat met maar liefst 440.000 vierkante meter aan winkelruimte een van 's werelds grootste winkelcentra wordt.

Het in deze wereld belegde vermogen van Carmignac is deze zomer toegenomen en vormt nu bijna 40% van het totale aandelenvermogen van de fondsbeheerders. De belangrijkste posities zijn in China, India en Brazilië, met respectievelijk wegingen van 16%, 10% en 5%.

Deze landen gaan door het effect van een overmaat aan liquiditeiten profiteren van nog grotere kapitaalstromen dan nu het geval is. Het zal moeilijk zijn om de koersstijging van hun valuta's volledig te verhinderen.

Maar het fiscale beleid, met name op vermogensaanwas, zou nadelig kunnen zijn voor de kortetermijnbeleggingen. Een aantal commentatoren maken zich al zorgen over een zeepbelvorming in de opkomende markten.

Ook dat lijkt Carmignac vrij voorbarig. De koersen op de aandelenmarkten staan lang niet op hun historische hoogtepunt, terwijl de winsten de eerdere toppen hebben overtroffen.

De obligaties bieden op hun beurt een beloning die het risico op de binnenlandse schuld van de door ons geselecteerde landen grotendeels compenseert.

Maar het bedrijfsleven en de regering investeren in een beter verdeelde groei die zal leiden tot een grotere binnenlandse consumptie, zo merkt Carmignac op. Een voorbeeld daarvan is het Foxconn-project (dit voorjaar voorwerp van kritiek op de loon- en leefomstandigheden in zijn fabrieken) om een grote fabriek te bouwen in Zengzhou, de hoofdstad van de provincie Henan. Een ander voorbeeld is de voltooiing van een hogesnelheidslijn waarmee nu binnen 3 uur van Guangzhou naar Wuhan kan worden gereisd (voorheen 11 uur). De ontwikkeling die daardoor in Wuhan op gang kon komen, komt tot uiting in de bouw van een winkelcentrum dat met maar liefst 440.000 vierkante meter aan winkelruimte een van 's werelds grootste winkelcentra wordt. Het in deze wereld belegde vermogen van Carmignac is deze zomer toegenomen en vormt nu bijna 40% van het totale aandelenvermogen van de fondsbeheerders. De belangrijkste posities zijn in China, India en Brazilië, met respectievelijk wegingen van 16%, 10% en 5%. Deze landen gaan door het effect van een overmaat aan liquiditeiten profiteren van nog grotere kapitaalstromen dan nu het geval is. Het zal moeilijk zijn om de koersstijging van hun valuta's volledig te verhinderen. Maar het fiscale beleid, met name op vermogensaanwas, zou nadelig kunnen zijn voor de kortetermijnbeleggingen. Een aantal commentatoren maken zich al zorgen over een zeepbelvorming in de opkomende markten. Ook dat lijkt Carmignac vrij voorbarig. De koersen op de aandelenmarkten staan lang niet op hun historische hoogtepunt, terwijl de winsten de eerdere toppen hebben overtroffen. De obligaties bieden op hun beurt een beloning die het risico op de binnenlandse schuld van de door ons geselecteerde landen grotendeels compenseert.