De aandelen markten blijven dus bijna onverstoorbaar verder omhoog klimmen. De beweging wordt vooral gedreven door de liquiditeitesinjecties van de central banken.

Dit blijkt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas voor een groot stuk uit het feit dat de markten nerveus worden iedere keer als er gesproken wordt over het verminderen of stoppen van de aankopen van de FED.

Het besef dat de centrale banken toch ooit de zaak zullen moeten normaliseren kan de komende dagen en weken de markten voor riscio wat onder druk zetten. Dat zou gezien de sterkte van de stijging waarschijnlijk een welgekomen rustpauze zijn, aldus Gijsels.

De aandelen markten blijven dus bijna onverstoorbaar verder omhoog klimmen. De beweging wordt vooral gedreven door de liquiditeitesinjecties van de central banken. Dit blijkt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas voor een groot stuk uit het feit dat de markten nerveus worden iedere keer als er gesproken wordt over het verminderen of stoppen van de aankopen van de FED. Het besef dat de centrale banken toch ooit de zaak zullen moeten normaliseren kan de komende dagen en weken de markten voor riscio wat onder druk zetten. Dat zou gezien de sterkte van de stijging waarschijnlijk een welgekomen rustpauze zijn, aldus Gijsels.