Daarmee wordt een einde gesteld aan een haussefase die 12 jaar heeft geduurd, tijdens dewelke de goudprijs met meer dan 500% is gestegen. Het verlies dat de goudprijs dit jaar heeft geleden, is het grootste sinds 1981. Dat komt neer op een verlies van 33%.

De daling van de goudprijs heeft tot gevolg dat de beurskapitalisatie van de goudmijnaandelen fors is gekrompen. De gezamenlijke beurskapitalisatie van de 10 grootste goudmijnaandelen bedraagt momenteel nog 70 miljard dollar of een derde van die van AT&T.

Daarmee wordt een einde gesteld aan een haussefase die 12 jaar heeft geduurd, tijdens dewelke de goudprijs met meer dan 500% is gestegen. Het verlies dat de goudprijs dit jaar heeft geleden, is het grootste sinds 1981. Dat komt neer op een verlies van 33%. De daling van de goudprijs heeft tot gevolg dat de beurskapitalisatie van de goudmijnaandelen fors is gekrompen. De gezamenlijke beurskapitalisatie van de 10 grootste goudmijnaandelen bedraagt momenteel nog 70 miljard dollar of een derde van die van AT&T.