De beurskapitalisatie van de eurozone is zodanig gekrompen dat ze nu kleiner is dan die van de Amerikaanse technologiesector. Volgens sommige analisten dienen zich aan de huidige koersniveaus koopjes aan, anderen zijn het daar echter niet mee eens.

Daniel Morris van JP Morgan Asset Management is van mening dat selectiviteit geboden is. Zijn voorkeur gaat uit naar de aandelen van grotere bedrijven, die het veel beter hebben gedaan dan de kleinere en die nog steeds toegang tot financiering hebben.

Overigens gebeurt er vandaag nog steeds niet veel op de Europese beurzen, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren.

KPN stopt verkoopproces BASE

KPN heeft het verkoopproces van BASE gestaakt. De strategische herziening van de Belgische dochter was op 21 juni afgerond en de verkoop zou in juli starten.

KPN heeft een aantal biedingen gehad, maar die voldeden niet aan de verwachtingen van KPN. Na krimp in de periode 2010 tot medio 2011 groeit de divisie weer en de marges zijn stabiel tot licht hoger.
Het concern heeft altijd gezegd dat de verkoop strategisch van aard was en dat de kasopbrengsten niet op korte termijn noodzakelijk waren.

De recente verlaging van het dividend heeft het makkelijker gemaakt om de verkoop stil te zetten. Theodoor Gilissen Bankiers ziet dan ook geen problemen met de financiering van de noodzakelijke investeringen.

Dat grootaandeelhouder Carlos Slim, die in Europa een netwerk op wil zetten, waarschijnlijk ook geen trek heeft in de verkoop van BASE kan hebben meegespeeld.

De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers hebben het altijd een slecht idee gevonden om als verdedigingsmiddel goedlopende activiteiten in de huidige slechte markt tegen lage prijzen te verkopen. Wat dat betreft vinden zij het gunstig dat de verkoop niet doorgaat.

Dat de activiteiten in Duitsland en België het beter doen dan in Nederland heeft ook te maken met het feit dat de penetratiegraad van smartphones daar lager is.

Daardoor is daar minder sprake van 'veranderend belgedrag' dan in Nederland. Het is slechts een kwestie van tijd totdat dit ook bij E-plus en BASE gaat spelen. Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft het Houden-advies op KPN.

De beurskapitalisatie van de eurozone is zodanig gekrompen dat ze nu kleiner is dan die van de Amerikaanse technologiesector. Volgens sommige analisten dienen zich aan de huidige koersniveaus koopjes aan, anderen zijn het daar echter niet mee eens. Daniel Morris van JP Morgan Asset Management is van mening dat selectiviteit geboden is. Zijn voorkeur gaat uit naar de aandelen van grotere bedrijven, die het veel beter hebben gedaan dan de kleinere en die nog steeds toegang tot financiering hebben.Overigens gebeurt er vandaag nog steeds niet veel op de Europese beurzen, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. KPN stopt verkoopproces BASEKPN heeft het verkoopproces van BASE gestaakt. De strategische herziening van de Belgische dochter was op 21 juni afgerond en de verkoop zou in juli starten.KPN heeft een aantal biedingen gehad, maar die voldeden niet aan de verwachtingen van KPN. Na krimp in de periode 2010 tot medio 2011 groeit de divisie weer en de marges zijn stabiel tot licht hoger. Het concern heeft altijd gezegd dat de verkoop strategisch van aard was en dat de kasopbrengsten niet op korte termijn noodzakelijk waren. De recente verlaging van het dividend heeft het makkelijker gemaakt om de verkoop stil te zetten. Theodoor Gilissen Bankiers ziet dan ook geen problemen met de financiering van de noodzakelijke investeringen. Dat grootaandeelhouder Carlos Slim, die in Europa een netwerk op wil zetten, waarschijnlijk ook geen trek heeft in de verkoop van BASE kan hebben meegespeeld. De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers hebben het altijd een slecht idee gevonden om als verdedigingsmiddel goedlopende activiteiten in de huidige slechte markt tegen lage prijzen te verkopen. Wat dat betreft vinden zij het gunstig dat de verkoop niet doorgaat. Dat de activiteiten in Duitsland en België het beter doen dan in Nederland heeft ook te maken met het feit dat de penetratiegraad van smartphones daar lager is. Daardoor is daar minder sprake van 'veranderend belgedrag' dan in Nederland. Het is slechts een kwestie van tijd totdat dit ook bij E-plus en BASE gaat spelen. Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft het Houden-advies op KPN.