Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met de traditie. Het eerste jaar na de presidentsverkiezingen is traditioneel een moeilijk jaar voor beleggers in aandelen. Mogelijk gaan voorzichtige beleggers wat geld van de tafel halen in afwachting van de volgende beweging.

Magere returns in eerste twee jaar van nieuwe Amerikaanse president

De statistieken spreken boekdelen: over de afgelopen 50 jaar leverde de Standard & Poor's 500-stock index SPX tijdens het eerste en het tweede jaar van de nieuwe president gemiddeld slechts een return van 2,60% op, tenminste wanneer met de inflatie wordt rekening gehouden.

Jeffrey Hirsch, hoofduitgever van de Stock Trader's Almanac, berekende dat de gemiddelde return tijdens het derde en het vierde jaar met 11,60% op jaarbasis gevoelig hoger lag.

De reden ligt volgens Hirsch voor de hand: tijdens de eerste twee jaren zet de president de bakens voor een nieuwe wetgeving uit, in de twee volgende jaren wordt die ingevuld.

Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met de traditie. Het eerste jaar na de presidentsverkiezingen is traditioneel een moeilijk jaar voor beleggers in aandelen. Mogelijk gaan voorzichtige beleggers wat geld van de tafel halen in afwachting van de volgende beweging. Magere returns in eerste twee jaar van nieuwe Amerikaanse presidentDe statistieken spreken boekdelen: over de afgelopen 50 jaar leverde de Standard & Poor's 500-stock index SPX tijdens het eerste en het tweede jaar van de nieuwe president gemiddeld slechts een return van 2,60% op, tenminste wanneer met de inflatie wordt rekening gehouden. Jeffrey Hirsch, hoofduitgever van de Stock Trader's Almanac, berekende dat de gemiddelde return tijdens het derde en het vierde jaar met 11,60% op jaarbasis gevoelig hoger lag. De reden ligt volgens Hirsch voor de hand: tijdens de eerste twee jaren zet de president de bakens voor een nieuwe wetgeving uit, in de twee volgende jaren wordt die ingevuld.