Ongeveer een jaar later was het volgens Arnaud Delaunay van Leleux dan ook geen verrassing dat ICE haar voornemen uitte om de beursactiviteiten van Parijs, Amsterdam, Lissabon en Londen (met uitzondering van Liffe dat op derivatenhandel gericht is) naar de beurs te brengen.

De deconsolidatie van Liffe (een zeer winstgevende activiteit) bemoeilijkt het Euronextdossier, vnl. op het vlak van de waarderingsoefening Euronext is een pan-Europese beursgroep naar Nederlands recht met activiteiten op het gebied van aandelen (meer dan 1.300 beursgenoteerde ondernemingen), obligaties (4600 genoteerde obligaties) en derivaten.

Deze activiteiten gebeuren in Parijs, Amsterdam, Brussel en Lissabon evenals in Londen via een dochteronderneming. De corporate finance activiteiten (rechtstreekse financiering van bedrijven = desintermediatie) alsook de opvering van de beurstransacties en IPO's sinds de tweede helft van 2013 zorgen voor een gunstig klimaat voor de beursuitbater.

Naast deze cyclische activiteiten komt ongeveer 1/3 van de groepsomzet (bron : CM/CIC Securities) uit recurrente activiteiten.

Op middellange en lange termijn verwacht Euronext een jaarlijkse groei van 5% en een EBITDA-marge van 45% (de huidige rendabiliteit van Deutsche Boerse) tegen 32% nu (adjusted EBITDA, bron : CM/CIC Securities) dankzij kostenbesparingen ten belope van 60 miljoen euro over de komende drie jaar. Delaunay is neutraal voor deze IPO.

Ongeveer een jaar later was het volgens Arnaud Delaunay van Leleux dan ook geen verrassing dat ICE haar voornemen uitte om de beursactiviteiten van Parijs, Amsterdam, Lissabon en Londen (met uitzondering van Liffe dat op derivatenhandel gericht is) naar de beurs te brengen. De deconsolidatie van Liffe (een zeer winstgevende activiteit) bemoeilijkt het Euronextdossier, vnl. op het vlak van de waarderingsoefening Euronext is een pan-Europese beursgroep naar Nederlands recht met activiteiten op het gebied van aandelen (meer dan 1.300 beursgenoteerde ondernemingen), obligaties (4600 genoteerde obligaties) en derivaten. Deze activiteiten gebeuren in Parijs, Amsterdam, Brussel en Lissabon evenals in Londen via een dochteronderneming. De corporate finance activiteiten (rechtstreekse financiering van bedrijven = desintermediatie) alsook de opvering van de beurstransacties en IPO's sinds de tweede helft van 2013 zorgen voor een gunstig klimaat voor de beursuitbater. Naast deze cyclische activiteiten komt ongeveer 1/3 van de groepsomzet (bron : CM/CIC Securities) uit recurrente activiteiten. Op middellange en lange termijn verwacht Euronext een jaarlijkse groei van 5% en een EBITDA-marge van 45% (de huidige rendabiliteit van Deutsche Boerse) tegen 32% nu (adjusted EBITDA, bron : CM/CIC Securities) dankzij kostenbesparingen ten belope van 60 miljoen euro over de komende drie jaar. Delaunay is neutraal voor deze IPO.