Egyptische aandelen werden gisteren in New York en Londen goedkoper. De Market Vectors Egypt Index ETF, een fonds dat belegt in Egyptische aandelen verloor bijna 6% van zijn waarde.

Volgens de analisten zijn de protesten van enkele weken geleden niet zonder gevolgen gebleven voor de economie van het land. Anderzijds lijken de risico's op een wanbetaling te zijn afgenomen.

De credit-default swaps om zich te verzekeren tegen zo'n wanbetaling door Egypte daalde gisteren voor de vijfde dag op rij. De weg lijkt vrij te zijn gemaakt voor president- en parlementsverkiezingen later dit jaar.

Egyptische aandelen werden gisteren in New York en Londen goedkoper. De Market Vectors Egypt Index ETF, een fonds dat belegt in Egyptische aandelen verloor bijna 6% van zijn waarde. Volgens de analisten zijn de protesten van enkele weken geleden niet zonder gevolgen gebleven voor de economie van het land. Anderzijds lijken de risico's op een wanbetaling te zijn afgenomen. De credit-default swaps om zich te verzekeren tegen zo'n wanbetaling door Egypte daalde gisteren voor de vijfde dag op rij. De weg lijkt vrij te zijn gemaakt voor president- en parlementsverkiezingen later dit jaar.