In het vernieuwde prospectus staat dat ING verwacht met de beursgang een eerste tranche van USD 600 miljoen te zullen ophalen.

Als de opbrengst van USD 600 miljoen gebruikt wordt om de schuld te verlagen, zou de leverage ratio volgens ABN Amro dalen naar 23% (was 27,3% in het vierde kwartaal 2012).

De standaard binnen de industrie is een leverage ratio van minder dan 25%. ING heeft met de Europese Commissie afgesproken 25% van de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten te verkopen.

Naar schatting zou de waarde bij de beursgang ongeveer USD 1 miljard bedragen, omdat hiermee het aantal vrij verhandelbare aandelen bij de eerste tranche dan zou uitkomen op ongeveer 25%.

De analisten van ABN Amro verwachten dat de opbrengsten van de beursgang gebruikt zullen worden om de schulden te verlagen bij de Amerikaanse verzekeringstak.

Tijdens de conference call over de vierdekwartaalcijfers meldde het management dat de timing van de beursgang onder andere afhankelijk was van gesprekken met zakenbanken over de leverage ratio van het onderdeel.

Angst dat ING de winsten zou vasthouden en daarmee de beursgang zou vertragen tot na de zomer, drukte destijds de koers van het aandeel.

Nu het management heeft besloten een aanzienlijke emissie te doen, verwachten we dat de beursgang er zal komen zodra de marktomstandigheden er rijp voor zijn. ABN Amro handhaaft het koopadvies voor ING.

In het vernieuwde prospectus staat dat ING verwacht met de beursgang een eerste tranche van USD 600 miljoen te zullen ophalen. Als de opbrengst van USD 600 miljoen gebruikt wordt om de schuld te verlagen, zou de leverage ratio volgens ABN Amro dalen naar 23% (was 27,3% in het vierde kwartaal 2012). De standaard binnen de industrie is een leverage ratio van minder dan 25%. ING heeft met de Europese Commissie afgesproken 25% van de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten te verkopen. Naar schatting zou de waarde bij de beursgang ongeveer USD 1 miljard bedragen, omdat hiermee het aantal vrij verhandelbare aandelen bij de eerste tranche dan zou uitkomen op ongeveer 25%. De analisten van ABN Amro verwachten dat de opbrengsten van de beursgang gebruikt zullen worden om de schulden te verlagen bij de Amerikaanse verzekeringstak. Tijdens de conference call over de vierdekwartaalcijfers meldde het management dat de timing van de beursgang onder andere afhankelijk was van gesprekken met zakenbanken over de leverage ratio van het onderdeel. Angst dat ING de winsten zou vasthouden en daarmee de beursgang zou vertragen tot na de zomer, drukte destijds de koers van het aandeel. Nu het management heeft besloten een aanzienlijke emissie te doen, verwachten we dat de beursgang er zal komen zodra de marktomstandigheden er rijp voor zijn. ABN Amro handhaaft het koopadvies voor ING.