Sinds haar oprichting in 2001 leek deze eerste pan-Europese beurs een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan.

Een toekomst die door omstandigheden anders uitpakte en in 2007 uiteindelijk uitmondde in een fusie met de New York Stock Exchange (NYSE).

De twijfels die toen door heel wat marktspelers, onder wie Leleux Associated Brokers, rond deze operatie werden geuit, zijn intussen bewaarheid.

De fusie van Euronext en de NYSE werd een regelrechte flop. Euronext staat terug op eigen benen en keert terug naar de markt.

Maar wat is de kostprijs van de bewuste keuze uit 2007? Is een echte Europese Beurs wel levensvatbaar? En onder welke voorwaarden? Leleux Associated Brokers geeft tekst en uitleg.

Sinds haar oprichting in 2001 leek deze eerste pan-Europese beurs een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan. Een toekomst die door omstandigheden anders uitpakte en in 2007 uiteindelijk uitmondde in een fusie met de New York Stock Exchange (NYSE). De twijfels die toen door heel wat marktspelers, onder wie Leleux Associated Brokers, rond deze operatie werden geuit, zijn intussen bewaarheid. De fusie van Euronext en de NYSE werd een regelrechte flop. Euronext staat terug op eigen benen en keert terug naar de markt. Maar wat is de kostprijs van de bewuste keuze uit 2007? Is een echte Europese Beurs wel levensvatbaar? En onder welke voorwaarden? Leleux Associated Brokers geeft tekst en uitleg.