De ratio van de S&P 500 in verhouding tot de Industrial Production Index bleef in 2012 per saldo stabiel, maar vanaf januari is deze index beginnen te stijgen, waarbij in een mum van tijd opnieuw de piek opgetekend in 2007 werd opgetekend. Bovendien is de trend nog steeds stijgend.

De SPX overtreft nu 15x de industriële productie, wat in ieder geval een oranje vlag doet wapperen. Het kan de Amerikaanse centrale bank er toe brengen om de politiek van monetaire verruiming te vertragen, waardoor er een einde zou kunnen komen aan de bull markt.

De ratio van de S&P 500 in verhouding tot de Industrial Production Index bleef in 2012 per saldo stabiel, maar vanaf januari is deze index beginnen te stijgen, waarbij in een mum van tijd opnieuw de piek opgetekend in 2007 werd opgetekend. Bovendien is de trend nog steeds stijgend. De SPX overtreft nu 15x de industriële productie, wat in ieder geval een oranje vlag doet wapperen. Het kan de Amerikaanse centrale bank er toe brengen om de politiek van monetaire verruiming te vertragen, waardoor er een einde zou kunnen komen aan de bull markt.