De beleggers gingen na drie dagen in de rode cijfers op rij op zoek naar beurskoopjes. Maar de protesten in Hongkong en de ronduit slechte beursdag in Europa, omdat de nieuwe steunmaatregelen van de Europese centrale bankier Mario Draghi niet gesmaakt werden, remden dit wel af. Bovendien wordt het nieuwste jobrapport voor de VS afgewacht.

Ten slotte wist de daling van de yen tegenover de dollar de beursgemoederen wat aan te wakkeren. Een lage yen wordt steevast gesmaakt in Tokio omdat dit de vele Japanse exportgerichte bedrijven - autobouwers, elektronicaproducenten en dies meer - ten goede komt.

Over heel de week staat een verlies van 3,2 procent in de tabellen, vooral door het forse verlies van 2,61 procent donderdag omwille van ongerustheid over de economie en geopolitieke spanningen. (Belga/NS)

De beleggers gingen na drie dagen in de rode cijfers op rij op zoek naar beurskoopjes. Maar de protesten in Hongkong en de ronduit slechte beursdag in Europa, omdat de nieuwe steunmaatregelen van de Europese centrale bankier Mario Draghi niet gesmaakt werden, remden dit wel af. Bovendien wordt het nieuwste jobrapport voor de VS afgewacht.Ten slotte wist de daling van de yen tegenover de dollar de beursgemoederen wat aan te wakkeren. Een lage yen wordt steevast gesmaakt in Tokio omdat dit de vele Japanse exportgerichte bedrijven - autobouwers, elektronicaproducenten en dies meer - ten goede komt.Over heel de week staat een verlies van 3,2 procent in de tabellen, vooral door het forse verlies van 2,61 procent donderdag omwille van ongerustheid over de economie en geopolitieke spanningen. (Belga/NS)