De aankondiging dat Japan zeer actief was bij de eerste emissie van kortlopend papier van het Europees Stabiliteitsmechanisme kadert volgens Belfius Research in die aanpak.

Dit is ook het geval met de derde versoepeling in vier maanden tijd van de monetaire politiek om voor 90 miljard euro extra staatsobligaties en schatkistcertificaten te kopen.

Meer inflatie kan de economie zeker ten goede komen omdat dan het sparen wordt ontmoedigd. Een goedkopere Yen is dan weer een zegen voor het aanzwengelen van de uitvoer in de hoop zo te kunnen profiteren van de verbetering van groeiperformance in Azië en in zekere mate ook de VS.

De aankondiging dat Japan zeer actief was bij de eerste emissie van kortlopend papier van het Europees Stabiliteitsmechanisme kadert volgens Belfius Research in die aanpak. Dit is ook het geval met de derde versoepeling in vier maanden tijd van de monetaire politiek om voor 90 miljard euro extra staatsobligaties en schatkistcertificaten te kopen. Meer inflatie kan de economie zeker ten goede komen omdat dan het sparen wordt ontmoedigd. Een goedkopere Yen is dan weer een zegen voor het aanzwengelen van de uitvoer in de hoop zo te kunnen profiteren van de verbetering van groeiperformance in Azië en in zekere mate ook de VS.