Want op de keper beschouwd waren de BBP-cijfers niet eens zo slecht. De BBP-groei kwam uit op 7,70%, waar op een groei met 7,60% was gerekend. Anderzijds was de industriële output lager dan verwacht, terwijl de kleinhandelsverkopen dan wel weer aan de verwachtingen voldeden.

Viktor Shvets, Head of Strategy Research Asia bij de Australische bank Macquarie, maakt zich niet zo veel zorgen over de Chinese economie. Volgens Shevts zijn niet de BBP-cijfers van doorslaggevend belang, maar wel het feit dat het land zich aan het voorbereiden is op een economische omslag.

Want op de keper beschouwd waren de BBP-cijfers niet eens zo slecht. De BBP-groei kwam uit op 7,70%, waar op een groei met 7,60% was gerekend. Anderzijds was de industriële output lager dan verwacht, terwijl de kleinhandelsverkopen dan wel weer aan de verwachtingen voldeden. Viktor Shvets, Head of Strategy Research Asia bij de Australische bank Macquarie, maakt zich niet zo veel zorgen over de Chinese economie. Volgens Shevts zijn niet de BBP-cijfers van doorslaggevend belang, maar wel het feit dat het land zich aan het voorbereiden is op een economische omslag.