Vorige week steeg de Jakarta Composite index voorbij de vorige piekkoers van 2832,16 die op 9 januari werd bereikt. De sterke prestaties van de Indonesische beurs zijn te danken aan een snellere economische groei die in combinatie met de lage rente de bedrijfswinsten positief moet kunnen beïnvloeden.

Dit jaar is de Jakarta Composite index al met meer dan 10% gestegen en daarmee doet de Indonesische beurs het beter dan de collega's in Mongolië en Bangladesh. Vorig jaar liet de Jakarta Composite index al een winst van 87% optekenen.

Als gevolg van de sterke prestaties zijn de activiteiten van de buitenlanders in Jakarta sterk toegenomen. Die interesse is nog gegroeid nadat de centrale bank de groeivooruitzichten naar boven heeft aangepast en nadat de kredietrating voor Indonesië heeft verhoogd.

Aldo Perkasa, in Jakarta fondsbeheerder bij PT Danareksa Investment Management, is van mening dat er nog ruimte is voor verdere koersstijgingen.

Hij verwacht dat de binnenlandse consumptie gaat aantrekken, waardoor de economische groei nog kan versnellen. Bedrijven als steenkoolproducent PT Adaro Energy hebben al een forse winststijging bekendgemaakt en de vooruitzichten voor winstverbetering zien er uitstekend uit.

Volgens Standard Chartered kan de Indonesische staatsschuld in 2012 de status van investment grade krijgen als zowel de economische als de politieke omstandigheden in het land verbeteren. Daardoor zullen niet alleen de staatsobligaties maar ook de beurs populairder gaan worden bij buitenlanders.

Ook de Indonesische munt heeft het dit jaar goed gedaan, de rupiah steeg sinds 1 januari met 3,6% en was daarmee de op één na best presterende munt uit de Asia Pacific regio.

Vorige week steeg de Jakarta Composite index voorbij de vorige piekkoers van 2832,16 die op 9 januari werd bereikt. De sterke prestaties van de Indonesische beurs zijn te danken aan een snellere economische groei die in combinatie met de lage rente de bedrijfswinsten positief moet kunnen beïnvloeden. Dit jaar is de Jakarta Composite index al met meer dan 10% gestegen en daarmee doet de Indonesische beurs het beter dan de collega's in Mongolië en Bangladesh. Vorig jaar liet de Jakarta Composite index al een winst van 87% optekenen. Als gevolg van de sterke prestaties zijn de activiteiten van de buitenlanders in Jakarta sterk toegenomen. Die interesse is nog gegroeid nadat de centrale bank de groeivooruitzichten naar boven heeft aangepast en nadat de kredietrating voor Indonesië heeft verhoogd. Aldo Perkasa, in Jakarta fondsbeheerder bij PT Danareksa Investment Management, is van mening dat er nog ruimte is voor verdere koersstijgingen. Hij verwacht dat de binnenlandse consumptie gaat aantrekken, waardoor de economische groei nog kan versnellen. Bedrijven als steenkoolproducent PT Adaro Energy hebben al een forse winststijging bekendgemaakt en de vooruitzichten voor winstverbetering zien er uitstekend uit. Volgens Standard Chartered kan de Indonesische staatsschuld in 2012 de status van investment grade krijgen als zowel de economische als de politieke omstandigheden in het land verbeteren. Daardoor zullen niet alleen de staatsobligaties maar ook de beurs populairder gaan worden bij buitenlanders. Ook de Indonesische munt heeft het dit jaar goed gedaan, de rupiah steeg sinds 1 januari met 3,6% en was daarmee de op één na best presterende munt uit de Asia Pacific regio.