Voordat de cijfers over de banengroei vrijdagmiddag werden bekendgemaakt, waren er tekenen dat de banengroei aantrekt: de aanvragen werkloosheiduitkeringen tenderen naar 400.000.

Dat is het niveau waarop volgens Theodoor Gilissen Bankiers de arbeidsmarkt verbetert; de cijfers van ADP wezen op een meevallend herstel in de private sector en de werkgelegenheidscijfers in de inkoopmanagersindices van de industrie en dienstverlening trekken aan.

Toch viel de banengroei vrijdag weer tegen. Dat valt mogelijk voor een deel te verklaren uit het slechte weer in januari, maar teleurstellend blijft wel dat dit cijfer voor de vierde keer in de afgelopen vijf maanden tegenvalt.

Dat de werkloosheid naar 9% daalde was volgens Theodoor Gilissen Bankiers maar een kleine opsteker. De beurs nam het voor kennis aan en reageerde niet al te negatief op het nieuws.

Voordat de cijfers over de banengroei vrijdagmiddag werden bekendgemaakt, waren er tekenen dat de banengroei aantrekt: de aanvragen werkloosheiduitkeringen tenderen naar 400.000. Dat is het niveau waarop volgens Theodoor Gilissen Bankiers de arbeidsmarkt verbetert; de cijfers van ADP wezen op een meevallend herstel in de private sector en de werkgelegenheidscijfers in de inkoopmanagersindices van de industrie en dienstverlening trekken aan. Toch viel de banengroei vrijdag weer tegen. Dat valt mogelijk voor een deel te verklaren uit het slechte weer in januari, maar teleurstellend blijft wel dat dit cijfer voor de vierde keer in de afgelopen vijf maanden tegenvalt. Dat de werkloosheid naar 9% daalde was volgens Theodoor Gilissen Bankiers maar een kleine opsteker. De beurs nam het voor kennis aan en reageerde niet al te negatief op het nieuws.