De beurs op Wall Street is een op schulden gebouwde zeepbel als we Keen mogen geloven. Maar die gigantische zeepbel wordt niet veroorzaakt door wat iedereen denkt. Het is namelijk niet de FED die de zeepbel heeft geblazen, maar wel de schulden in verband met de margin.

Die margin bedraagt nu 70%, wat betekent dat een belegger die 300.000 dollar bezit voor 1 miljoen dollar aan aandelen kan kopen. Naarmate de beurskoersen verder zijn gestegen, is ook de margin toegenomen. Het kan nog één of twee jaar duren, maar de zeepbel zal ooit met een reuzeknal ontploffen.

De beurs op Wall Street is een op schulden gebouwde zeepbel als we Keen mogen geloven. Maar die gigantische zeepbel wordt niet veroorzaakt door wat iedereen denkt. Het is namelijk niet de FED die de zeepbel heeft geblazen, maar wel de schulden in verband met de margin. Die margin bedraagt nu 70%, wat betekent dat een belegger die 300.000 dollar bezit voor 1 miljoen dollar aan aandelen kan kopen. Naarmate de beurskoersen verder zijn gestegen, is ook de margin toegenomen. Het kan nog één of twee jaar duren, maar de zeepbel zal ooit met een reuzeknal ontploffen.