Met name Amerikaanse cijfers bevestigen volgens ABN Amro dat de economie aantrekt en dat consumptiegroei zelfs al onder handbereik ligt.

Het sluitstuk van die conclusie is afhankelijk van de vraag of de werkgelegenheidscijfers de goede kant op bewegen. Vandaag Goede Vrijdag komt daar duidelijkheid over en de beurs toont alvast daar vertrouwen in te hebben.

Dat vertrouwen is overigens ook terug te zien in de renteontwikkeling op de Amerikaanse obligatiemarkt.

Bij economische groei wordt geld schaarser en dus loopt de rente langzaam op. In Griekenland bestond juist hoop dat de rente kon dalen volgend op het EU-akkoord. Men testte de markt met de uitgifte van een nieuwe staatsleningen. Van een rentedaling lijkt volgens ABN Amro echter nog geen sprake.

Het lijkt waarschijnlijk dat het naderende herstel wel meer beweging in de kapitaalmarktrente gaat brengen. Voor obligatiebeleggers, waar de koers van de obligatie tegengesteld beweegt aan de rente, kan dat negatief uitpakken.

De variabele renteobligatie is een manier om dat te ondervangen. Iets om over na te denken tijdens de feestdagen, aldus nog ABN Amro.

Met name Amerikaanse cijfers bevestigen volgens ABN Amro dat de economie aantrekt en dat consumptiegroei zelfs al onder handbereik ligt. Het sluitstuk van die conclusie is afhankelijk van de vraag of de werkgelegenheidscijfers de goede kant op bewegen. Vandaag Goede Vrijdag komt daar duidelijkheid over en de beurs toont alvast daar vertrouwen in te hebben. Dat vertrouwen is overigens ook terug te zien in de renteontwikkeling op de Amerikaanse obligatiemarkt. Bij economische groei wordt geld schaarser en dus loopt de rente langzaam op. In Griekenland bestond juist hoop dat de rente kon dalen volgend op het EU-akkoord. Men testte de markt met de uitgifte van een nieuwe staatsleningen. Van een rentedaling lijkt volgens ABN Amro echter nog geen sprake. Het lijkt waarschijnlijk dat het naderende herstel wel meer beweging in de kapitaalmarktrente gaat brengen. Voor obligatiebeleggers, waar de koers van de obligatie tegengesteld beweegt aan de rente, kan dat negatief uitpakken. De variabele renteobligatie is een manier om dat te ondervangen. Iets om over na te denken tijdens de feestdagen, aldus nog ABN Amro.