Bij aandelen heb je die beperking helemaal niet: vooruit kijken is daar de essentie. Een vertraging die tijdelijk geacht wordt (zoals vrijwel alle cyclische bewegingen) kan genegeerd worden.

Meer nog: als ze tot lagere rentes leidt zal het zelfs eerder een (tijdelijk) positieve invloed hebben.

Dus de grote disconnect komt er waarschijnlijk op neer dat de wereldeconomie (of toch zeker China) aan het vertragen/vertraagd is, maar dat de beurs dit als een tijdelijk fenomeen beschouwd en zich verheugt op het feit dat de (reële) rentes nog lang laag zullen blijven.

En zolang er geen zware recessie en dito financiële stress volgen, dan is er volgens Aphilion geen reden om aan deze tijdelijkheid te twijfelen.

Bij aandelen heb je die beperking helemaal niet: vooruit kijken is daar de essentie. Een vertraging die tijdelijk geacht wordt (zoals vrijwel alle cyclische bewegingen) kan genegeerd worden. Meer nog: als ze tot lagere rentes leidt zal het zelfs eerder een (tijdelijk) positieve invloed hebben. Dus de grote disconnect komt er waarschijnlijk op neer dat de wereldeconomie (of toch zeker China) aan het vertragen/vertraagd is, maar dat de beurs dit als een tijdelijk fenomeen beschouwd en zich verheugt op het feit dat de (reële) rentes nog lang laag zullen blijven. En zolang er geen zware recessie en dito financiële stress volgen, dan is er volgens Aphilion geen reden om aan deze tijdelijkheid te twijfelen.