De beurkoersen kunnen echter snel stijgen wanneer de economie een zachte landing maakt. Dat is alleszins de mening van Lakshman Achuthan van het Economic Cycle Research Institute (ECRI).

Achuthan merkt op dat er steeds een zekere ontspanning op de markt voelbaar is wanneer de macro-economische indicatoren verbeteren. Dat bewijst dat er onderhuids toch nog hoop aanwezig is bij de beleggers.

Bovendien zijn er al heel wat zwakke indicatoren bekendgemaakt en geen van hen heeft aanleiding gegeven tot een echte verkoopgolf.

Lakshman Achuthan is er overigens niet van overtuigd dat we wel degelijk een zachte landing gaan maken, hij schat de kansen op een recessie op meer dan 50% in. Die recessie kan echter nog steeds vermeden worden.

De beurkoersen kunnen echter snel stijgen wanneer de economie een zachte landing maakt. Dat is alleszins de mening van Lakshman Achuthan van het Economic Cycle Research Institute (ECRI). Achuthan merkt op dat er steeds een zekere ontspanning op de markt voelbaar is wanneer de macro-economische indicatoren verbeteren. Dat bewijst dat er onderhuids toch nog hoop aanwezig is bij de beleggers. Bovendien zijn er al heel wat zwakke indicatoren bekendgemaakt en geen van hen heeft aanleiding gegeven tot een echte verkoopgolf. Lakshman Achuthan is er overigens niet van overtuigd dat we wel degelijk een zachte landing gaan maken, hij schat de kansen op een recessie op meer dan 50% in. Die recessie kan echter nog steeds vermeden worden.