Er waren wel volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel incidentele kosten voor een bedrag van Eur 4,5 mln en er was een negatief valutaeffect van Eur 0,4 mln.

Als men hiervoor corrigeert was de genormaliseerde winst Eur 5,2 mln. De resultaten bij de Noord-Amerikaanse merken vielen tegen. Er werd een verlies geleden van Eur 3,5 mln door omzetdaling en afboekingen van slechte leningen.

De ratio nettoschuld/ EBITDA eind maart was 3,2 en dat is boven het maximale niveau van 3,0. In het convenant met de banken mag Wessanen echter 2 kwartalen achter elkaar boven 3,0 komen.

Wessanen verwacht dat de operationele winst in 2kw09 hoger is dan in 2kw09. De cijfers over 1kw09 waren ronduit slecht, maar de outlook is positief. Wessanen is voor Theodoor Gilissen Bankiers koopwaardig in afwachting van de verkoop van de Amerikaanse activiteiten en de komst van een nieuwe CEO.

Er waren wel volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel incidentele kosten voor een bedrag van Eur 4,5 mln en er was een negatief valutaeffect van Eur 0,4 mln. Als men hiervoor corrigeert was de genormaliseerde winst Eur 5,2 mln. De resultaten bij de Noord-Amerikaanse merken vielen tegen. Er werd een verlies geleden van Eur 3,5 mln door omzetdaling en afboekingen van slechte leningen. De ratio nettoschuld/ EBITDA eind maart was 3,2 en dat is boven het maximale niveau van 3,0. In het convenant met de banken mag Wessanen echter 2 kwartalen achter elkaar boven 3,0 komen. Wessanen verwacht dat de operationele winst in 2kw09 hoger is dan in 2kw09. De cijfers over 1kw09 waren ronduit slecht, maar de outlook is positief. Wessanen is voor Theodoor Gilissen Bankiers koopwaardig in afwachting van de verkoop van de Amerikaanse activiteiten en de komst van een nieuwe CEO.