Volgens Summers bevindt de VS-economie zich in ieder geval niet langer in een vrije val. Het is nu uitkijken naar de BBP-cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. In het vierde kwart van vorig jaar daalde het BBP met 6,30%, voor het tweede kwartaal wordt een gelijkaardige daling verwacht.

Sommige analisten schatten de situatie minder pessimistisch in en zien het BBP met 4 tot 5% krimpen. Voor het huidige kwartaal wordt een daling met 2 tot 2,50% verwacht. Mogelijk krijgen we op het einde van dit jaar opnieuw een positief cijfer te zien.

Volgens Summers bevindt de VS-economie zich in ieder geval niet langer in een vrije val. Het is nu uitkijken naar de BBP-cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. In het vierde kwart van vorig jaar daalde het BBP met 6,30%, voor het tweede kwartaal wordt een gelijkaardige daling verwacht. Sommige analisten schatten de situatie minder pessimistisch in en zien het BBP met 4 tot 5% krimpen. Voor het huidige kwartaal wordt een daling met 2 tot 2,50% verwacht. Mogelijk krijgen we op het einde van dit jaar opnieuw een positief cijfer te zien.