Binnenkort start de tussentijdse oogst, die later dit jaar nog wordt gevolgd door een grotere oogst. Voor het lopende oogstjaar 2012-2013 wordt nu op een aanbodoverschot van 11.000 ton gerekend. Een en ander weerspiegelt zich ook in de prijsstructuur van de termijncontracten.

Tot voor kort waren de futures met een latere afloopdatum goedkoper (backwardation), wat op een vrees voor fysieke schaarste wees. Sinds begin deze maand is dit niet langer het geval. Cacao moest op weekbasis 3,8 procent inleveren.

Binnenkort start de tussentijdse oogst, die later dit jaar nog wordt gevolgd door een grotere oogst. Voor het lopende oogstjaar 2012-2013 wordt nu op een aanbodoverschot van 11.000 ton gerekend. Een en ander weerspiegelt zich ook in de prijsstructuur van de termijncontracten. Tot voor kort waren de futures met een latere afloopdatum goedkoper (backwardation), wat op een vrees voor fysieke schaarste wees. Sinds begin deze maand is dit niet langer het geval. Cacao moest op weekbasis 3,8 procent inleveren.