De omzet in het vierde kwartaal steeg met ruim 6% naar Eur 854 mln, waarvan autonoom 2,5% verdeeld over 2% hogere prijzen en 0,5% hogere volumes.

Voor het gehele jaar was de autonome omzetgroei 0,4%. Het bedrijfsresultaat was Eur 56,3 mln in het vierde kwartaal, plus 39% en vooral verbeterd door de gang van zaken in Noord Amerika. De marge steeg naar 6,6% van 5% (excl. herstructureringslasten) en voor het hele jaar 5,1% (was 4,8%).

Eenmalige kosten bedroegen Eur 20 mln in het vierde kwartaal en Eur 46 mln in het gehele jaar. De omzet bij Purac, een groot deel van de overblijvende activiteiten, stagneerde vooral door de gang van zaken in de voedsel gerelateerde activiteiten.

Ook het bedrijfsresultaat in deze divisie bleef achter. Voor het gehele concern blijft de komende bieding op de verkoop van de bakkerijactiviteiten van overwegend belang. De definitieve cijfers komen 13 maart, de rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft houden.

De omzet in het vierde kwartaal steeg met ruim 6% naar Eur 854 mln, waarvan autonoom 2,5% verdeeld over 2% hogere prijzen en 0,5% hogere volumes. Voor het gehele jaar was de autonome omzetgroei 0,4%. Het bedrijfsresultaat was Eur 56,3 mln in het vierde kwartaal, plus 39% en vooral verbeterd door de gang van zaken in Noord Amerika. De marge steeg naar 6,6% van 5% (excl. herstructureringslasten) en voor het hele jaar 5,1% (was 4,8%). Eenmalige kosten bedroegen Eur 20 mln in het vierde kwartaal en Eur 46 mln in het gehele jaar. De omzet bij Purac, een groot deel van de overblijvende activiteiten, stagneerde vooral door de gang van zaken in de voedsel gerelateerde activiteiten. Ook het bedrijfsresultaat in deze divisie bleef achter. Voor het gehele concern blijft de komende bieding op de verkoop van de bakkerijactiviteiten van overwegend belang. De definitieve cijfers komen 13 maart, de rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft houden.