Meer zelfs, volgens Bernstein zal de bedrijfswereld in de Verenigde Staten het beter blijven doen dan die in andere delen van de wereld.

Dat zal uiteraard niet zonder gevolgen blijven voor de beurskoersen. Betere resultaten bij de Amerikaanse bedrijven kunnen Wall Street een duwtje in de rug geven, met als gevolg dat de Amerikaanse beurzen beter zullen presteren dan bijvoorbeeld de beurzen in de emerging markets.

Ook in de groeimarkten zullen de bedrijfsresultaten weliswaar verbeteren, maar het tempo waarin zal kleiner zijn dan bij de Amerikaanse bedrijven. Dat is volgens Bernstein meteen ook de reden waarom Wall Street het beter zal doen dan de beurzen in de groeimarkten.

Meer zelfs, volgens Bernstein zal de bedrijfswereld in de Verenigde Staten het beter blijven doen dan die in andere delen van de wereld. Dat zal uiteraard niet zonder gevolgen blijven voor de beurskoersen. Betere resultaten bij de Amerikaanse bedrijven kunnen Wall Street een duwtje in de rug geven, met als gevolg dat de Amerikaanse beurzen beter zullen presteren dan bijvoorbeeld de beurzen in de emerging markets. Ook in de groeimarkten zullen de bedrijfsresultaten weliswaar verbeteren, maar het tempo waarin zal kleiner zijn dan bij de Amerikaanse bedrijven. Dat is volgens Bernstein meteen ook de reden waarom Wall Street het beter zal doen dan de beurzen in de groeimarkten.