Het Iranese Ministerie van Olie liet weten dat het de uitvoer van ruwe olie naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft opgeschort.

Iran houdt dus de eer aan zichzelf voor de sancties op 1 juli zouden ingaan. Ook Syrië, Yemen en Soedan brengen minder olie op de markt dan vorig jaar.

Aan de aanbodzijde produceerde Noorwegen in januari 2,037 miljoen vaten per dag aan olieproducten, 124.000 vaten per dag minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit cijfer omvat naast ruwe olie ook afgeleide producten.

Het Iranese Ministerie van Olie liet weten dat het de uitvoer van ruwe olie naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft opgeschort. Iran houdt dus de eer aan zichzelf voor de sancties op 1 juli zouden ingaan. Ook Syrië, Yemen en Soedan brengen minder olie op de markt dan vorig jaar. Aan de aanbodzijde produceerde Noorwegen in januari 2,037 miljoen vaten per dag aan olieproducten, 124.000 vaten per dag minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit cijfer omvat naast ruwe olie ook afgeleide producten.