Als gevolg van het betere economische nieuws is de risico-aversie bij de beleggers weer toegenomen, waardoor anderzijds ook de vraag naar goud opnieuw wat is verminderd.

Bernard Sin, head of currency and metal trading bij MKS Finance SA in Zwitserland, heeft nochtans geen hard hoofd in de evolutie van de goudprijs. Hij ziet er nog steeds verschillende factoren die de goudprijs ondersteunen.

Er is de vrees dat de brandhaard die het Midden-Oosten is, zal blijven smeulen. Daarom adviseert Sin om bij lichte correcties opnieuw goud te kopen. Hij verwacht nog dit jaar nieuwe recordkoersen.

Als gevolg van het betere economische nieuws is de risico-aversie bij de beleggers weer toegenomen, waardoor anderzijds ook de vraag naar goud opnieuw wat is verminderd. Bernard Sin, head of currency and metal trading bij MKS Finance SA in Zwitserland, heeft nochtans geen hard hoofd in de evolutie van de goudprijs. Hij ziet er nog steeds verschillende factoren die de goudprijs ondersteunen. Er is de vrees dat de brandhaard die het Midden-Oosten is, zal blijven smeulen. Daarom adviseert Sin om bij lichte correcties opnieuw goud te kopen. Hij verwacht nog dit jaar nieuwe recordkoersen.