Betere bedrijfsresultaten zouden uiteindelijk moeten leiden tot meer aanwervingen en tot een afname van de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten. Zo zou het economisch herstel ook een bredere basis krijgen.

De bedrijfsresultaten zijn in het vierde kwartaal met 8% gegroeid en dat is sterkste stijging op jaarbasis voor de afgelopen 25 jaar. Zo stijgt het vertrouwen binnen de bedrijven en daarmee is het pad geëffend voor nieuwe aanwervingen.

In het vierde kwartaal bedroegen de bedrijfswinsten 1470 miljard dollar, of een stijging met 108,70 miljard dollar in vergelijking met het derde kwartaal. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2008 is er sprake van een stijging van de bedrijfsresultaten met 31%.

Sommige bedrijven zijn al beginnen aan te werven. Dat is onder meer het geval met Caterpillar, dat 500 nieuwe medewerkers heeft aangeworven.

Ook andere bedrijven uit de verwerkende industrie kunnen opnieuw gaan aanwerven. Vrijdag weten we of de Amerikaanse bedrijven in maart meer zijn aanwerven en of de werkloosheidsgraad daardoor is gezakt. Op vrijdag 2 april worden namelijk de werkloosheidscijfers voor de maand april bekendgemaakt.

Betere bedrijfsresultaten zouden uiteindelijk moeten leiden tot meer aanwervingen en tot een afname van de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten. Zo zou het economisch herstel ook een bredere basis krijgen. De bedrijfsresultaten zijn in het vierde kwartaal met 8% gegroeid en dat is sterkste stijging op jaarbasis voor de afgelopen 25 jaar. Zo stijgt het vertrouwen binnen de bedrijven en daarmee is het pad geëffend voor nieuwe aanwervingen. In het vierde kwartaal bedroegen de bedrijfswinsten 1470 miljard dollar, of een stijging met 108,70 miljard dollar in vergelijking met het derde kwartaal. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2008 is er sprake van een stijging van de bedrijfsresultaten met 31%. Sommige bedrijven zijn al beginnen aan te werven. Dat is onder meer het geval met Caterpillar, dat 500 nieuwe medewerkers heeft aangeworven. Ook andere bedrijven uit de verwerkende industrie kunnen opnieuw gaan aanwerven. Vrijdag weten we of de Amerikaanse bedrijven in maart meer zijn aanwerven en of de werkloosheidsgraad daardoor is gezakt. Op vrijdag 2 april worden namelijk de werkloosheidscijfers voor de maand april bekendgemaakt.