''Geruggesteund door een positief klanten- en marktsentiment behaalde Melexis een jaar-over-jaar omzetgroei van 22%, beter dan verwacht. Daarnaast genoten we van een voordelige productmix die we verwachten te behouden voor de rest van het jaar. Dit alles laat ons toe om onze omzetverwachting en winstmarges opnieuw te verhogen voor het volledige jaar 2014."

En verder: "In het tweede kwartaal van 2014 bleven, net zoals in het eerste kwartaal, onze magnetische sensoren, sensor interfaces en, buiten de sensorenportfolio, motor control drivers de belangrijkste groeimotoren.

Daarenboven noteerde het bedrijf een bovengemiddelde omzet voor druksensoren en systemen voor bandenspanningscontrole (TPMS). De verkoop aan klanten in de automobielsector bedroeg 87% van de totale omzet. De jaar-over-jaar omzetgroei buiten de automobielindustrie steeg van 7% in het eerste kwartaal naar 13% in het tweede kwartaal. Het ASSP gedeelte van de omzet bedroeg 56% in het tweede kwartaal van 2014, hetzelfde niveau als het eerste kwartaal''.

''Geruggesteund door een positief klanten- en marktsentiment behaalde Melexis een jaar-over-jaar omzetgroei van 22%, beter dan verwacht. Daarnaast genoten we van een voordelige productmix die we verwachten te behouden voor de rest van het jaar. Dit alles laat ons toe om onze omzetverwachting en winstmarges opnieuw te verhogen voor het volledige jaar 2014." En verder: "In het tweede kwartaal van 2014 bleven, net zoals in het eerste kwartaal, onze magnetische sensoren, sensor interfaces en, buiten de sensorenportfolio, motor control drivers de belangrijkste groeimotoren. Daarenboven noteerde het bedrijf een bovengemiddelde omzet voor druksensoren en systemen voor bandenspanningscontrole (TPMS). De verkoop aan klanten in de automobielsector bedroeg 87% van de totale omzet. De jaar-over-jaar omzetgroei buiten de automobielindustrie steeg van 7% in het eerste kwartaal naar 13% in het tweede kwartaal. Het ASSP gedeelte van de omzet bedroeg 56% in het tweede kwartaal van 2014, hetzelfde niveau als het eerste kwartaal''.