De nettowinst kwam over het tweede kwartaal 3,6% lager uit en bedroeg nog $3,21 mrd. Per aandeel werd $1,15 verdiend, tegenover $1,17 tijdens dezelfde periode vorig jaar.

De resultaten waren niettemin beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van $1,12. De omzet daalde van $16,5 mrd naar $15,2 mrd.

Vooral Topamax, een medicijn voor de bestrijding van migraine, en Risperdal, voor stemmingswisselingen af te vlakken, hebben met toenemende concurrentiële druk af te rekenen.

De nettowinst kwam over het tweede kwartaal 3,6% lager uit en bedroeg nog $3,21 mrd. Per aandeel werd $1,15 verdiend, tegenover $1,17 tijdens dezelfde periode vorig jaar. De resultaten waren niettemin beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van $1,12. De omzet daalde van $16,5 mrd naar $15,2 mrd. Vooral Topamax, een medicijn voor de bestrijding van migraine, en Risperdal, voor stemmingswisselingen af te vlakken, hebben met toenemende concurrentiële druk af te rekenen.